Beginpagina   Informatie   Nieuws   Voorwaarden   Meestgestelde vragen   Contact  
 
 

Vijverwater helder maken

 
Groen, troebel water in de vijver wordt veroorzaakt door zweefalgen. Dit zijn eencellige algen die vooral bij warm weer snel groeien en het water ondoorzichtig maken.

Om een troebele vijver helder te krijgen, moeten daarom eerst de aanwezige zweefalgen gedood worden met een algbestrijder. Wanneer hierna echter niets gedaan wordt, zal het vijverwater na verloop van tijd opnieuw groen worden. Het is daarom belangrijk, om ook de achterliggende oorzaak van de algengroei aan te pakken. Dit is meestal een te lage waterhardheid, waardoor de planten in de vijver niet of onvoldoende groeien.

Zweefalg-in-één bevat daarom, naast een vloeibare zweefalgbestrijder, ook een product om de waterkwaliteit te verbeteren. Hierdoor gaan de zuurstofplanten in de vijver beter groeien. Op deze manier kan de vijver blijvend helder worden.

Hiermee onderscheidt Zweefalg-in-één zich van andere zweefalgbestrijders: het product is gericht op een langdurig resultaat. Zweefalg-in-één is bij juiste dosering 100% veilig voor planten, vissen en andere vijverbewoners.

Het pakket is in vijf verschillende groottes verkrijgbaar, afgestemd op de inhoud van uw vijver: