Bul-RoundedLeftBig
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
HeaderPond Biotics is een bacteriestarter voor een biologisch vijverfilter. Dit product bevat nitrificerende bacteriën, die in een biologisch filter uitgroeien tot een bacteriekolonie die de vijver van voldoende CO2 voorziet.

Een biologisch vijverfilter werkt alleen, als er een voldoende grote bacteriekolonie in aanwezig is. Deze bacteriën zetten afvalstoffen uit de vijver om in CO2. Dankzij deze CO2 kunnen de zuurstofplanten groeien. De groei van een bacteriekolonie in een filter duurt echter zes tot acht weken, vanaf het moment van het opstarten van het filter (maart).

Juist in het vroege voorjaar, als de zuurstofplanten uitschieten, is het van belang dat het vijverfilter voldoende CO2 produceert. Met Pond Biotics verkort u de opstartperiode van het vijverfilter tot circa twee weken.

Pond Biotics is een licht vochtig product. Hierdoor bevat het veel meer bacteriën dan traditionele gevriesdroogde bacterieculturen. Pond Biotics wordt aangebracht op het filtermateriaal, zoals de schuimrubber matten of de lavastenen onder in het biologisch filter.

In vijvers zonder biologisch filter kan Pond Biotics ook gebruikt worden, door het te mengen met bodemsubstraat of over de vijveroppervlakte te verspreiden.


De aanbevolen dosering is 250 gram per 5.000 liter vijverwater. Naarmate u meer bestelt, betaalt u een lagere prijs (zie onderstaande staffel).

Pond Biotics wordt geleverd met een duidelijke Nederlandstalige handleiding.

U betaalt geen verzendkosten; de getoonde prijs is de all-in-prijs (geldt voor levering in Nederland of België).

Voor een afwijkende of grote hoeveelheid kunt u via deze link een offerte op maat aanvragen.


.
Prijsinformatie:
Prijs per 250 gram:
€ 10,95
Aantal: Bestellen
Staffelprijzen

Aantal

Prijs per 250 gram (incl. btw)

1 of meer

€ 10,95

3 of meer

€ 9,95

5 of meer

€ 8,95

Relevante producten